tågluffen: NICE

Vill du börja från början av tågluffen? Klicka här.

Mot Nice gick inga tåg som ingick i Interrail, endast de som skulle ta fleraflera timmar. Dagen efter midsommar packade vi ihop oss och lämnade våra grejer i hotellets matsal, sedan tog vi oss ut för att leta efter wifi. Vi ville boka boende till Nice men det fanns absolut inga restauranger som hade wifi, otroligt tidskrävande kände vi. Till slut hittade vi ett litet internetcafé där vi betalade några euro för en halvtimmes internet, vi hittade dock inget boende men bestämde oss för att bara dra och se vad som fanns.


Vi gick tillbaka till hotellet och hämtade vår packning, sedan satte vi oss på Gare de Lyon och försökte komma på vad vi skulle göra. Vi skulle inte palla lägga typ ett dygn på att åka tåg så när det var nio minuter kvar tills snabbtåget till Nice skulle gå gick vi och frågade om vi fick hänga med.
"No, the train is full" sa the trainmanager (eh, vad heter det ens på svenska?).
Men när vi visade våra biljetter och var lite på sa han åt oss att sätta oss i vagn åtta, som var typ helt tom.


Vi spelade yatzy och hade sån här fin utsikt när vi åkte förbi Cannes och Marseille. När vi kom fram var det sent på kvällen och dags att börja leta efter ett hostel eller billigt hotell att bo på. Vi behövde inte gå så långt, vilket var skönt. Hostellet var bra (ca 250kr/natt dock), och låg nära rivieran och tågstationen.


*dokumenterar* Det här blev vårt badrum i Nice (härlig lösning med att hänga upp en sarong framför fönstret så att ingen skulle se in när vi duschade)!! 


Utsikt från balkongen.
 

Eftersom att vi bara hade några timmar i Nice stack vi ut direkt för att se rivieran.


Vi beställde in denna dödsdyra glass (8 euro!!) och delade på.


(där ligger min säkerhetsväska som försvann.. buhu..)


"Vi måste ge dricks!!"
"Lägg alla småpengar vi har så drar vi." < typ vi under hela resan.


Mikaela och Becca doppade fötterna i Medelhavet.


<3

Efter lite lunch och rundvandring gick vi tillbaka till hostellet och sedan bar det vidare mot Italiens första stopp: de pastelliga byarna i Cinque terre.
 
0 kommentarer