den gången vi gick fel i bergen

det finns tre väldigt bra saker som en kan hitta i barcelona: medelhavet, berg och utsikt över de två första. har länge velat åka upp till tibidabo och ba bli amazed av alla dessa tre saker så när mikaela var här hos mig så bestämde vi att göra just detta. jag hade dessutom blivit tipsad om en väldigt specifik plats att åka till.
 
carmel
 
vi tog metron upp i bergen. bara det är ju rätt knasigt, tunnelbana uppåt? men det är möjligt.
 
carmel
 
en kommer ju dock inte högst upp, men utsikten mellan husen var redan såhär jäkla fin.
 
carmel
 
utan att egentligen veta vart vi skulle så fortsatte vi bara gå. vi fick se fin utsikt men vi var ändå inte vid vårt mål.
 
carmel
 
carmel
 
plötsligt stannar en mycket gammal man oss och frågar på spanska om vi ska till parc guell. jag sa vart vi skulle och med mina spanskakunskaper kunde jag räkna ut att han berättade att vi skulle gå en bit till och sen gå åt vänster. väldigt enkla direktiv alltså. så efter en stunds promenad gick vi naturligtvis till vänster.
 
carmel
 
carmel
 
det visade sig ju att vi hade gått fel. men det insåg vi liksom när vi var för långt bort för att vända tillbaka. och det var ju ändå fint där vi gick så vi fortsatte.
 
carmel
 
carmel
 
carmel
 
carmel
 
carmel
 
carmel
 
vägarna började leda oss neråt igen och vi undrade vart tusan vi hade hamnat och var vi gick fel.
 
carmel
 
vackra, vackra stad. <3
 
carmel
 
efter att vi köpt choklad och majschips och gått upp för den brantaste backen i våra liv så kom vi tillbaka till där vi svängde vänster. då valde vi att gå höger istället :-) wow logiskt tänkande.
 
carmel
 
vi följde efter några pensionärer och kände att nu, NU är det rätt!! det känns SÅ rätt!
 
carmel
 
utsikten skymtade mellan träden, vi gick upp för en liten backe.
 
carmel
 
och visst var den där. i solnedgångsljus och allt.
 
carmel
 
men det var ju inte rätt. för vi skulle ju ha gått vänster (tar på mig allt ansvar för alla val denna dagen) och upp till toppen där borta. så vi gick dit istället, men det får ni se en annan dag.
1 kommentar

om min helg

sängen
 
i helgen har jag mest suttit i det här hörnet och övat på spanska och ätit pizza. kände mig stundvis ganska ensam men det var ändå skönt att vara själv en hel helg. jag har beställt hem foton för att göra fotoalbum när jag kommer hem, satte mig äntligen ner och målade och jag har ägnat timmar åt telefonsamtal med mina bästa personer. en sån helg är inte fy skam.
 
i fredags gjorde jag och merel, som jag bott med under hela tiden jag varit här, pizza och sjöng med i spanska låtar i köket. igår åkte hon hem till holland igen och det känns tråkigt. det känns liksom tommare här på residenset, även fast det mest känns som ett stort hostel. träffar nya personer här varje dag. vi har inte fått nån mer update på vår lägenhet heller, mer än att de tydligen började åtgärda gasläckan i torsdags, åtta dagar efter att vi flyttat. känns så typiskt spanskt.
 
från och med imorgon och en vecka framåt ska jag instagramma på @sprakpunkten's instagram. känner mig lite som en kändis som ska ta över nåt företags instagram för en vecka. lite märkligt, men det ska bli kul.
adiós.
1 kommentar

sushi på stranden och cava i sängen

sushi en barceloneta
 
en novemberdag åt jag sushi på stranden med mikaela. får cravings bara av att skriva detta.
 
sushi en barceloneta
 
hon var glad. då blir jag glad. <3
 
sushi en barceloneta
 
vi kunde sitta i t-shirt. hur bra ens?
 
promenad med mikaela
 
sen promenerade vi lite i staden i jakt på fina gränder och gelato.
 
promenad med mikaela
 
promenad med mikaela
 
promenad med mikaela
 
promenad med mikaela
 
promenad med mikaela
 
kan inte släppa att det är såSÅ HIMLA FINT HÄR. TITTA. titta bara.
 
promenad med mikaela
 
längtar så tills de tänder julbelysningen imorgon. har sett dem sätta upp alltihop under någon månads tid nu och det hänger verkligen överallt. blir så julpeppig.
 
promenad med mikaela
 
till slut hittade vi glass. jag tog hallon, passionsfrukt och choklad. bra kombination.
 
spakväll
 
på kvällen hade vi spa med några avokadomasker vi hittade för 1€ på primark. det var så himla gosigt. vi drack cava och åt indiskt i sängen medan vi tittade på harry potter och halvblodsprinsen. förresten så var primark en besvikelse i barcelona. de har tre stycken, varav två i stan, och det vi gick på hade liksom ingenting. det var väldigt mycket folk, som det ju alltid är, men utbudet var bara trist.
 
pink girl
 
och här kommer en bonusbild. såhär charmig är jag, tänker att jag är lite som pink guy på den här bilden.
3 kommentarer