ett nytt kamerafodral

i julklapp fick jag ett kamerafodral av min syster. det blev precis så som jag ville ha det! 
 
Untitled
 
jag ville inte ha en vanlig kameraväska för det tar så mycket plats i väskan, och det tar onödigt lång tid att krångla upp kameran ur väskan varje gång jag vill fota. på det här sättet tar kameran lika mycket plats med eller utan fodral, samtidigt som den skyddas mot stötar utifrån.
 
Untitled
 
det är dock beställt från ebay så kvalitén är inte helt pålitlig kanske. har inte märkt något än förutom att knapparna är extremt svåra att få upp. men annars är jag så himla nöjd. <3
2 kommentarer

vecka 8 | 2017

hej! det är söndag och den här bloggen har ekat tomt. som det ju kan vara ibland. även denna vecka har varit känslomässigt händelserik. men jag har nog överlag varit gladare, i alla fall utifrån vad jag kan minnas? jag har gjort många mysiga och bra saker med kompisar i alla fall. och solen har lyst. vi gillar ju solen.
 
Untitled
 
jag började veckan 8.30 på barnmorskemottagningen. ultimat bevis på vuxenhet kände jag faktiskt. nu får jag inte gå på umo längre, och som tydlig markering på detta fick jag en kallelse för cellprovtagning. när man fyller 23 blir man vuxen på riktigt, helt enkelt. det var lite obehagligt (hallå, gyn) men inget farligt. tycker tvärtom att det är skönt att gå och kolla sånt där, pga hej-det-ser-bra-ut-bekräftelsen. och om något är fel får man ju veta det också. skönt tycker jag. okej nog pratat om min vagina?
 
Untitled
 
i onsdags var jag, mikaela och emelie på harry potter-quiz på kåken! så orimligt mycket folk? men kul! vi hade naturligtvis inte alla rätt, men jag tror ändå att det gick rätt bra. vi stannade inte för att ta reda på om vi vann (vi kände äsch, för många hardcore personer här som vet alla dumbledore's mellannamn i rätt ordning) utan gick och åt pommes på max istället.
 
i fredags fyllde mamma år så jag och marcus bjöd henne på grekiskt och hon plockade fram en cava hon köpte i barcelona. saknar medelhavet orimligt mycket nu när jag skriver det här? vi åt även tårta och drack ouzo, vilket jag inte gillade pga lakrits är så himla äckligt. 
 
Untitled
 
 
Untitled
 
och helgen spenderade jag med mikaela hos bella i uppsala. så mysig grej att göra? som en miniresa 40 minuter bort. vi turistade lite i uppsala, njöt av solen och lagade massa mat. tänkte skriva mer om det nästa vecka! annars har jag promenerat lite grann, varit på gymmet en sista gång (mitt kort går ut imorgon), läst kurslitteratur (börde börja plugga någon annastans än hemma pga är så okoncentrerad) och börjat spela en massa tv-spel. blir så hetsig när jag spelar spel, vill bli bäst och helst igår. nåväl.
 
tankar från veckan:
 
💭  egentligen en rätt aktiv tanke från varje vintervecka: är så jävla trött på vintern, på mörkret, på hur jag mår varje år under den här tiden. jag vet att alla känner såhär, men jag måste säga det ändå: kan det inte bara bli vår nu.
 
💭  jag vill köpa ett nytt objektiv. mitt är så himla nära alltid och i små utrymmmen kommer typ bara folks ansikten med. dessutom kan jag ju vida på skärmen för att filma/fota mig själv (så konstigt att skriva såhär pga gör ej det? men ibland vill man ju med andra <3) men det går inte med mitt nuvarande objektiv. funderar på ett 16mm f2.8 eller ett 16-50mm 3,5-5,6mm.
1 kommentar

vecka 7 | 2017

det känns lite som att veckorna bara springer iväg när jag gör de här summeringarna, nyss gjorde jag väl en summering för vecka tre? var tog de andra veckorna vägen? allting går i starka vågor just nu, ena sekunden är allting på topp och nästa kan allt rasa samman. det är påfrestande, men man får ta lite i taget.
 
Untitled
 
i förra veckan gjorde jag faktiskt ganska många saker. jag hade aldrig kommit ihåg allt det här om jag inte skrivit ner det, det är så himla lätt att bara se de dåliga stunderna. jag har hade mycket ångest, men jag tog mig igenom det. det är väl det viktigaste. i torsdags var jag till exempel och fikade med marcus, och tog veckans enda bilder.
 
annars så var jag på öppet hus på beckmans, visste redan ungefär allt de sa (googlar jag för mycket?) men det kändes värdefullt ändå. speciellt att få se gamla arbetsprover. på alla hjärtans dag gjorde jag cheesecake för första gången och åt sushi/thai med M och tittade på harry potter. jag var på mitt nya jobb och skrev på lite papper inför mitt första pass. 
 
det hände inte mycket kreativt förra veckan men jag pluggade en hel del, varvat med gilmore girls. har aldrig sett den serien innan, och antagligen hade jag tyckt mer om den om jag såg den när den gick. den är väldigt lättsam, men har insett att det är välbehövligt när man mår dåligt. i fredags tittade jag på på spåret med mamma, och ungefär hela helgen var jag hos mikaela och åt thaimat och tittade på resevideor.
 
tankar från veckan:
 
💭  jag scrollade på pinterest i veckan och kom över ett citat som en helst inte sparar för att det är så pass cheesy, men jag gjorde det ändå. det stod att alla blommor inte blommar året om, och därför ska du inte förvänta dig att du ska det heller. tycker att det är en bra grej att komma ihåg när dagar går utan att något händer och allt en gör är att vänta på våren och blommorna som slår ut.
2 kommentarer