vecka 3 | 2017

jag tänkte börja med en sån här sammanfattning, vecka för vecka. oklart nu om det kommer bli för mycket press på mig, men förhoppningsvis bara en kul grej. har så himla lätt för att glömma vad jag gjort de senaste veckorna nämligen, bara detta inlägg var svårt att få ihop material till? och det är bara två veckor sen.
 

 
något jag gjorde den här veckan som var planerat var att gå på fotografiska med ottie och marianne, två släktingar jag gärna spenderar mer tid med. jag tyckte verkligen om we have a dream-utställningen – en samling porträtt av människor, kända och mindre kända, som alla haft en dröm som de uppfyllt eller jobbar med. där fanns verkligen intressanta och inspirerande personer. efteråt åt vi lunch på deras fik och pratade om skolor och jobb.
 
något som inte var planerat var att vi tog bort vår katt pysen. har ju redan nämnt det. väntar fortfarande på att han ska smita in genom ytterdörren, och bara ha varit borta ett tag och äntligen kommer hem.
 
en ny grej jag gjorde var att anmäla mig på en kurs på luleå tekniska universitet! i vår ska jag läsa en pytteliten men förhoppningsvis intressant kurs på distans som heter visuellt berättande.
 
beccas examen
på fredagen stod viftade vi med tomtebloss utanför stadshuset för att becca tagit examen!!
 
godaste maten jag åt var sushin på min födelsedag. sjutton bitar himmel.
 
ett ögonblick jag vill komma ihåg är när vi gav pysen gräddfil kvällen innan vi skulle till veterinären för (då kanske) sista gången. att höra honom spinna och veta att han var nöjd och glad betyder mycket. <3
 
birthday flowers
på lördagen firade jag min födelsedag, och för första gången bjöd jag mina föräldrar på fika istället för tvärtom. 
 
veckans låtar får bli du vill ha sex med mig av little jinder och säga mig av linnea henriksson.
 
tankar under veckan:
 
💭  trots att inkomst är någonting som jag behöver och som har gett mig en del oro den senaste tiden så är det ändå mitt välmående som kommer först. att jag gick på sex intervjuer på tre dagar tog mycket kraft, och även fast det känns dumt nu att jag ignorerade andra erbjudanden så var det bra att jag lyssnade på mig själv och begränsade antalet intervjuer.
 
💭  på samma tema som ovan så är det viktigt för mig att både ta ett jobb som inte kommer stressa sönder mig som de tidigare har gjort, och heller inte ta någon skitlön som jag hade under mitt första jobb. det är klart att ett jobb alltid är ett jobb och är det kris så är det. men man är också värd någoting och ska inte låta sig utnyttjas av stora företag.
1 kommentar

kortare och blondare

booth
 
jag har klippt mig! ända sedan sexan (så himla längesen) har jag försökt spara till långt hår. har nu nått till en punkt och insett att det aldrig kommer att hända. så jag lät mamma göra vad som behövdes för att mitt slitna hår skulle få må bra igen, och detta blev resultatet. på det så blekte vi slingor (vi tog i rätt mycket, så det blev ungefär hela håret ändå) så nu är mitt hår nästan som nooras. känner mig så modern.
 
var på en arbetsintervju idag. det kändes bra men jag var så himla trött, kunde inte sova igår. det är så många tankar som snurrar. varför är en egentligen som mest kreativ på natten? speciellt då en verkligen behöver sova. det slutade i en lång lista med alla idéer jag kom på och sen kunde jag äntligen somna. nu tänkte jag fokusera på och organisera lite arbetsprover. kram.
4 kommentarer

två mål & en katt

 
hej bloggen. det känns lite 2008 att skriva sådär, men ett av mina mål i år är att försöka blogga lite mer om min vardag. lite mer om absolut ingenting. ibland känns pressen hög på att göra kvalitativt innehåll som någon förhoppningsvis vill läsa, vilket är dumt när den här bloggen i första hand är till för mig själv. om inte jag är nöjd, hur ska då någon annan bli det?
 
vägen mot det målet har dock börjat krokig, det har ju varit tyst här i snart tre veckor. men jag vet inte riktigt var jag är i livet just nu. har varit hemma i sverige i ungefär sex veckor, och även fast sverige känns rätt så har jag liksom inte hittat en tillvaro ännu. att bo hemma igen skaver och att inte ha ett jobb att gå till tär på en. samtidigt är jag så lättad över att inte jobba på samma sätt jag har gjort, det fungerade inte för mig. jag måste få tid till att vara den kreativa person jag är.
 
vilket leder till ett annat mål jag har. att vara den kreativa personen igen. jag känner mig redo och himla pepp på att söka till skolor till hösten. det är snart fyra år sedan jag tog studenten och det har varit skönt att inte plugga. jag har rest och sett så många nya platser och fått många nya erfarenheter utav det, men nu vill jag utbilda mig. så det ska ni också få se mer av.
 
 
en annan anledning till min tystnad är att vi för två veckor sen tog bort vår ena katt. det viktigaste för oss var att han inte skulle lida, men det var ett tungt beslut att låta honom gå. det känns konstigt att inte höra honom gå runt i lägenheten, att han inte kommer när man ätit klart en skål med yoghurt, att inte känna hans mjuka päls och mjuka spinnande mot kinden. han kommer inte att komma till mig när jag ropar på honom, så som han alltid gjort.
 
i över tretton år fanns han med oss. jag minns första kvällen med honom, vi satt vid köksbordet vid middagstid. men ingen åt. vi tittade allihopa på den mörka bollen av päls som lekte med en liten, illgrön leksakssäl. det är så himla svårt att förstå att han inte finns mer.
 
jag kommer att sakna dig.
4 kommentarer