MAJ-JULI / 2014

MAJ.
Inledde maj med att gå i FI:s första maj-tåg och genom att sätta upp min nyfångade kentaffisch. Blommorna blommade och livet var carpe diem. Gick på min systers studentskiva och klädde ut mig till en juvel (dvs, glitter). Bjöd bra personer på middag. Röstade rosa i EU-valet, köpte nya favoritskor och odlade klängerväxter i köket. Hade mycket känslor och det var lite jobbigt hemma, skolan var svår och jag hamnade efter (skoltrött ännu en gång) men planerade en storslagen tågluff. Vi bokade biljetter till Amsterdam, skrev långa packlistor och köpte en maskot på IKEA. Läste även The Fault In Our Stars och såg den på bio, grät så det gjorde ont. Var på grillfest med jobbet. Lyssnade på Eurovisionlåtarna, kent och soundtrack till olika barnfilmer som gick på bio för tillfället.
 
JUNI-JULI.
Juni började med min lillasysters student, och några dagar senare åkte jag och Mikaela ner till Göteborg och mötte upp Ida för att äntligen se Håkan på Ullevi. Skippade sista hemtentan på kursen för jag pallade inte och orkade inte bry mig. Efter Håkan åkte jag med Ida till Värmland och firade ännu mer student, gosade med djur och sov ut. Sen åkte vi tillsammans till Stockholm igen för att gå på kentfest. Dagen efter åkte jag iväg på tågluff i en månad.
 
1 kommentar

årets biobesök del 2.

del 1.
 
Bad Neighbors
★★☆☆
 
Vi inleder det här inlägget med en amerikansk komedi också. Mac och Kelly bor i ett villeområde med sin nyafödda dotter, och en dag flyttar en studentkår kända för sina vilda fester in i villan bredvid. De inser att det kan bli problem och går därför över till dem och ber dem "keep it down", vilket kårledaren Teddy lovar i utbyte mot att om det blir för högljutt ringer de honom och inte polisen. Men under en fest får de inte tag på honom, så de blir tvungna att ringa polisen ändå och även fast de ringt anonymt tjallar polisen på dem och en klassisk grannfejd bryter ut.
 
Den här är rolig! Rose Byrne är så himla bra i denna. Det är många skämt som är SÅ töntiga, men sådär töntigt kul så det är okej. Vill en se en helt okejbra amerikansk komedi skulle jag rekommendera denna.
 
Godzilla
☆☆☆
 
Handlar i princip bara som Godzilla och andra monster som skapats på grund av människans användande av radioaktiva ämnen. Kommer inte ihåg handlingen särskilt bra och nu när jag googlade lite står det i nästan alla recensioner att det inte var mycket till handling ändå. Det jag gillade var väl effekterna och att det var snyggt gjort, det är ingen film jag skulle sätta på hemma så att säga.
 
Walking on Sunshine
★★★
 
Taylor åker hem från sin semester i Italien, och lämnar sin italienske sommarflört. Några år senare åker hon dock tillbaka, för att gå på sin syster Maddies bröllop. Taylor hamnar i en knepig situation när hon förstår att den Maddie ska gifta sig med inte är nogin annan än Raf, hennes gamla sommarflört och hennes livs största kärlek.
 
Älskar ju Mamma Mia! och denna är i samma kategori. De sjunger hela tiden låtar från 80-talet, vilket kan vara störigt men jag älskar det. Den är rolig men även sjukt lätt att räkna ut så när jag sett första kvarten och därmed alla karaktärer förstod jag slutet (en jobbig vana jag har). Men den var himla bra (och mysig) ändå.
 
22 Jump Street
★☆☆☆☆
 
En amerikansk actionkomedi om de två bröderna Schmidt och Jenko som har ett undercover-uppdrag som ett par collegestudenter. En elev dog av en drog och deras jobb är att hitta personen som levererar drogen till studenterna på skolan. Under filmen skaffar de vänner av olika slag och glider ifrån varandra.
 
Har inte så mycket att säga om den här filmen, den föll inte alls i min smak. Tyckte att den var tråkig och krystad. Har sett lite av ettan och det var ungefär exakt samma sak i den här filmen.
 
Sex tape
★★☆☆☆
 
Annie och Jay blir ihop när de går i skolan och har sex så fort de får tillfälle. Men efter två barn finns inte mycket tid eller möjlighet till närhet. De bestämmer sig för att liva upp relationen genom att göra en sexfilm som de filmar med Jays nya iPad. När de är klara ber Annie Jay radera filmen, men istället råkar den laddas upp i iCloud och syns därmed på alla hans enheter – som han har delat ut till nära och kära som presenter. De ger sig iväg för att hämta tillbaka alla iPads, vilket leder till en rad obekväma och konstiga möten.
 
Var SÅ irriterad på att den här filmen hade sjuårsgräns, minst elva borde det varit. Så små barn skulle inte kunna förstå en sån här film plus att det är väldigt mycket naket och sex (vilket såklart inte ska undanhållas för barn, men det här var liksom fel sätt att lära sig om det på). Den hade några roliga tillfällen och Jason Segel är ju kul, Cameron Diaz kan bli lite överdriven ibland kan jag tycka.
 
The Fault in Our Stars
★★★★★
 
Hazel Lancaster diagnostiseras med cancer vid 13 års ålder och framtidsutsikterna ser inte goda ut. Men efter två år sker ett medicinsk mirakel och tumörerna krymper, för tillfället. Hazels mamma tvingar iväg henne till kyrkans stödgrupp för unga med cancer, och där träffar hon Augustus Waters som haft bencancer och behövt amputera benet. Det är en historia om cancer, men även en kärlekshistoria och en livshistoria om att vara ung och levande men samtidigt döende.
 
OKEJ, ni vet ju redan att jag älskar denna. Den är väl cheesy och lite töntig och lite allt men älskar den så himla mycket. Speciellt boken då, skriven av John Green. Som jag sa innan brukar jag kunna räkna ut filmer/böcker i förväg men blev verkligen lurad av denna. Helt sjukt vad lurad jag blev. Det var jobbigt, men det är också det som gör den så sjukt bra. Filmen var dessutom en exakt gestaltning av boken och min crush för Nat Wolff kom tillbaka (typ ingen vet det, men han och hans bror hade ett band och en film som gick på Disney channel fre-lör-sön en helg och jag såg den alla dagarna pga....... åeh).
 
Draktränaren 2
★★★★☆
 
Eftersom att detta är tvåan kan jag börja med lite bakgrundsinfo om ettan. Hiccup (såg den på engelska ok) bor i vikingabyn Berk. Det pågår ett ständigt krig mot den största fienden, drakarna, men trots att Hiccup är hövdningens son är han en riktig mes i allas ögon. Varje gång han ska döda en drake misslyckas han. En dag lyckas han fånga en drake, som dessutom anses vara den allra farligaste. Men han märker sakta att draken inte alls är farlig. Tvåan: Hiccup har lyckats övertala byn om att drakarna inte är farliga, utan vänskapliga, och de sysselsätter sig med drakracing. Hiccup är dock inte med, utan flyger runt med sin drake Toothless oh markerar ut alla platser på en karta. Samtidigt undrar han vem han egentligen är och var han kommer ifrån.
 
Alltså älskar ju drakarna, speciellt Toothless. Den ser ut som min katt och beter sig som den också hehe. Så himla go. Tycker att tvåan var lite sämre än ettan av någon anledning, men älskade soundtracket. Typ min favoritfilm att städa  efter på jobbet pga bra musik. Den var mycket seriösare och lite gråtigare, men kan ju inte avslöja vad det är.
 
Maleficent
★★★
 
Disney gjorde om ännu en gammal klassiker i år, nämligen Törnrosa, men den här gången från den onda fén Maleficents perspektiv på historien. Maleficent växer upp i ett fredligt kungadöme och är en god och vacker fé. Men när en nära vän till henne sviker henne förvandlas hennes hjärta till sten. För att hämnas lägger hon en förbannelse över hans dotter, prinsessan Aurora. Medan Aurora växer upp förstår Maleficent att Aurora kan vara nyckeln till fred i kungariket.
 
Tycker att den här var såSÅ bra. Precis som Frost handlar det inte om att prinsessan möter en prins och faller handlöst och resten handlar om honom. Som vi alla vet sticker sig Aurora på en slända och somnar, och endast en "true love's kiss" kan väcka henne, men hur kan det vara true love när en bara träffat något en gång? Vilken känns moget och realistiskt av Disney.
 
Lucy
★★★☆☆
 
Lucy blir lurad av en ny pojkvän att leverera en väska till hans chef, en väska innehållandes en väldigt stark drog. Men när hon levererat väskan får chefen andra planer för henne. Hon blir nedsövd och de placerar drogen i en påse inuti hennes kropp, och tillsammas med några andra ska hon transportera den till Europa för att säljas. Men medan hon är instängd i väntan på att åka hamnar hon i slagsmål med en vakt och han sparkar henne i magen och påsen går sönder, och hon får en mycket stor dos av drogen rakt ut i kroppen.
 
Den här är lite speciell. Jag skulle kunna tänka mig en serie istället för en film, för det var så himla mycket info och svårt att förstå och samtidigt ha koll på filmen. Tyckte även att den spårade ur lite väl mycket i slutet, men annars tycker jag att det var en cool idé och ett intressant ämne. Drogen gör alltså så att hon kan använda mer utav hennes hjärnkapacitet. Människan ligger normalt på 10% och genom filmen höjs hennes sakta mot 100%.
 
What If
★★★★☆
 
Wallace har precis hoppat av läkarlinjen då han upptäckt att hans flickvän haft en affär med en av deras lärare. Han är asocial ett tag men till slut följer han med sin kompis Allan på en fest. Han ställer sig vid kylskåpet och lägger kylskåpspoesi, och efter en stund kommer Allans kusin Chantry. De börjar prata och känner direkt att de får kontakt. Han följer henne hem och utanför dörren nämner hon sin pojkvän, men ger honom ändå sitt nummer. Han bestämmer sig för att de kommer kunna vara vänner, men medan vänskapen växer sig starkare blir det svårare att hålla andra känslor utanför.
 
Typisk romcom. Nämnde denna i ett tidigare inlägg utan att ha sett den, men det har jag ju nu. Gillade den verkligen, rolig och härlig med små söta detaljer som följer med genom filmen. Behöver ni något gosigt som ni inte behöver fundera så mycket över är denna verkligen ett tips.
 
Lets be cops
★★★☆☆
 
Två kompisar som ser sig som ganska misslyckade bestämmer sig för att klä ut sig till poliser på en maskerad. Enda problemet är att maskerad inte betydde klä ut sig, utan frack, fina klänningar och masker. De blir än en gång utfrysta och känner sig patetiska. Men på gatorna i Los Angeles tror folk att de verkligen är poliser, och de får en helt annan respekt. Utklädnaderna blir till egna uppdrag, påhittad befodran och en polisbil. Men när de råkar trassla in sig med verkliga gangsters får de problem.
 
Det här är en ganska seriös action samtidigt som det är en jätterolig komedi. Båda är med i New Girl, en av mina favoritserier, och är sen den kom kär i Jake Johnson. Asså min killsmak. Jaja. Den var rolig men kanske lite väl seriös och typ nästan läskig ? mot slutet. Men ändå värd att se.
 
The Maze Runner
★★★☆☆
 
Ännu en film med Hungergames-känsla. En gång i månaden anländer en pojke till en plats som kallas för Glade, och då minns de endast sitt namn. Thomas anländer och förstår ingenting. Pojkarna som redan varit där ett längre tag vet hur allt går till och har olika uppgifter, bland annat finns det några som kallas Runners. Det är de som utforskar den gigantiska labyrinten som omringar Glade. Varje kväll stängs dörrarna till labyrinten och the Runners måste komma tilllbaka i tid, men en kväll är de sena. När pojkarna äntligen ser dem komma runt hörnet ropar de åt dem att skynda sig. Men de kommer inte hinna, och ingen överlever en natt i labyrinten. Thomas springer då utan lov in i labyrinten för att hjälpa till.
 
Vet inte vad jag ska skriva riktigt. Sån jävla cliffhanger på slutet, det är ungefär det jag kan tänka på. Tycker inte att den var så himla bra, men skulle ändå se tvåan för att jag vill veta vad som kommer hända lol. Nä, se den om ni vill ha lite Hungergames-spänning, typ.
 
...och ja, det finns en tredje del av mina biobesök.
1 kommentar

LUCKA 24: en bild som bäst beskriver din december


Har mest jobbat i december men jag tänkte att det hade blivit en så sjukt tråkig bild av det så valde denna istället, eftersom att jag varit så pysslig med mina paket och mitt pepparkakshus. Vet inte vad som hände med snön på taket när bilden togs ?? helt överexponerat. Men bryr mig ej, huset blev fint.
God jul på er.
0 kommentarer