när våren kommer

Det är vår nu hörni, det är ju bestämt. I helgen blir det ju faktiskt april, och trots att det innebär aprilvindar och oklara väderprognoser så betyder det även längre och varmare dagar. Jag har haft väldigt mycket för mig de senaste tre veckorna, och det är svårt att förklara det i ett inlägg såhär. Jag har reflekterat mycket över mig själv, vem jag är och vad jag vill, och jag har tänkt mycket på den här bloggen. Jag har bloggat till och från i ungefär 9 år, och trots att det är någonting som jag verkligen tycker om lyckas jag aldrig komma framåt med den. Det känns som att den behöver en förändring, men det jag skulle vilja göra känns samtidigt stort och svårt och läskigt.
 
Untitled
 
Just nu känner jag att jag skulle kunna läsa alla böcker jag vill. Jag känner att jag skulle kunna måla allt jag ser. Att jag skulle kunna skriva ner alla tankar jag har och dela dem med er. Men det är utelämnande att visa en del av processen, att visa tankar och känslor. Nu vet jag ju ungefär precis vilka som läser min blogg, men det blir ju ändå en delning av mig själv ut på internet. Men det är samtidigt någonting som jag tänkt mycket på, som jag skulle vilja göra. Vi får väl se.
 
Idag är det kanske inte vårigt ute, men det gör det inte till en dålig dag. Jag ska fota till en uppgift för kursen jag går, och senare ska jag på bio och se Beauty and the Beast. Det ska bli mysigt, men jag har faktiskt inte så höga förväntningar på filmen. Jag tror att Emma kommer vara bra, men Odjuret känns liksom inte rätt när jag ser på trailern. Vad ska ni göra i helgen?
0 kommentarer

every time we get a chance to get ahead they move the finish line.

men hej. jag har varit sjuk och därmed inte haft mycket att skriva om, men när jag blev frisk gick jag faktiskt på bio! jag såg hidden figures (dolda tillgångar) som är en verklighetsbaserad berättelse om tre svarta kvinnor på 60-talet. den berör både rasism och feminism så himla bra. så fort det blir verklighetsbaserat tycker jag att allting blir så mycket starkare, så jag rekommenderar verkligen den här.
 
 
katherine johnson, dorothy vaughn och mary jackson arbetar på NASA mitt under rymdkapplöpningen. men de syns inte. de jobbar i skymundan i en helt annan byggnad, i en källare – på grund av sin hudfärg och sitt kön. genom filmen får vi se hur de på olika sätt diskrimineras. alltså blev så sjukt irriterad exakt helahela tiden, inte bara över hur de förminskas på grund av hudfärg och könstillhörighet utan även hur vi ALDRIG har fått läsa om detta i skolan? minns verkligen så tydligen på gymnasiet hur min historielärare hade en (alltså EN) lektion om viktiga historiska kvinnor och hon blev direkt kallad för 'jävla feminist'. har varit feminist sen dess förresten.
 
 
alltså dessa kvinnor är så himla badass genom filmen. det är helt sjukt att de behövde finna sig i att bli behandlade på det här sättet. alltså hörni, vi kan inte låta sån historia återupprepa sig. <3 <3 <3 snälla, kan börja lära ut sånt här istället (eller också om en nu vill det) för svenska kungar?
 
 
 
 
 
 
SE DEN!
0 kommentarer

vecka 9 | 2017

det är mars! men inte så mycket vår än, men det kommer väl. den här veckan har det inte hänt mycket alls, jag har varit rätt låg när det gäller det mesta. åkte fast i en sl-kontroll också, trodde mitt mecenatkort gällde för sl också men tydligen gäller det för allt utom sl. blev så sjukt ledsen, har ju inte medvetet fuskat, och det blev så himla tydligt hur lite pengar jag har nu. längtar tills jag får jobba igen.
 
Untitled
 
 
Untitled
 
jag började veckan med att laga en thaigryta med de här två. <3 kolla så mysiga. 
 
Untitled
 
i tisdags kom min syster till stockholm! vi gjorde sötpotatispommes och innan de åkte in i ugnen var de såhär fina. det blev ingen efterbild, men vi kan väl säga att de inte var lika fina efter de kom ut.
 
Untitled
 
 
Untitled
 
och vi torsdags var jag och mikaela på münchenbryggeriet och såg tove lo, äntligen. har väntat sen förra gången hon skulle spela i stockholm, då hon ställde in på grund av sjukdom. hon var väldigt bra, och förbandet var också bra. blev dock väldigt hes den dagen och efter det var det kört, är så himla sjuk nu.
 
under veckan har jag även, förutom att jag tappat rösten och sett på gilmore girls all vaken tid, tagit sista sprutan för hepatit a+b! det kan ha varit den värsta sprutan jag tagit? trodde att jag skulle svimma efteråt och började nästan hyperventilera på tåget hem. men sen gick det över. helgen har bestått av middagar, sällskapsspel, mellokväll och kusinbesök. är helt slut nu. men här kommer en lista:
 
veckans bästa:
 jag har tagit bort notiser från det mesta på min telefon, det är så himla skönt. det enda jag har kvar är meddelanden och messenger, om någon vill få tag i mig liksom. men resten är borta. en viss stress av att ständigt ha koll på allt försvann.
 olivia kom till stockholm! jag träffar henne ungefär varannan månad så när hon kommer blir det för en hel intensiv vecka. när vi var yngra bråkade vi en del (som syskon gör wow så annorlunda vi är) men nu när vi är ifrån varandra är det en helt annan grej. <3
 
veckans sämsta:
 jag har känt mig väldigt orolig, som på nålar hela tiden. jag har aldrig varit en rädd person men nu känner jag mig orolig och rädd för typ allt. 
 blev sjuk. det suger ju såklart. har inte pratat på hela dagen, och jag brukar alltid vara sjuk så himla länge så om det blir så igen är det inget jag ser fram emot.
 
veckans tips:
 läste den här texten av lady dahmer, om att vara tjock och ohälsosam. det är någonting som jag handskas med ungefär hela tiden. att alltid behöva bevisa att jag faktiskt äter bra mat och rör på mig för att inte bli dömd till att vara lat för att jag inte har en normkropp. hade jag varit smal och ätit en påse chips hade det inte varit en lika stor grej. som tur är har jag bra personer runt mig som inte ser på mig på det sättet, för min del handlar det snarare om mina hjärnspöken. skulle kunna skriva väldigt långt om det här.
1 kommentar