inspiration inför tågluff - städer

 
I några år har jag drömt om att tågluffa i Europa, och jag hoppas att det kommer bli av så snart som möjligt. Något av det bästa jag vet är att skriva listor och inspireras, så jag tänkte göra några inspirationsinlägg om just att tågluffa. I det här inlägget tänkte jag lista några städer som jag skulle vilja passera under resans gång, mest baserat på vad jag har hört och bilder jag sett.
 
1. Köpenhamn – Danmark
Här var jag när jag var liten, och minns i princip bara att jag sov i sovsäck på min kusins vardagsrumsgolv, att mamma och pappa åkte fritt fall och att det fanns en lång gata som vi åt glass på. Skulle verkligen vilja åka tillbaka hit och besöka Tivoli och Nyhavn!
 
Jag och min syster i Nyhavn 1999.
 
2. Berlin – Tyskland
Vill mest åka till Berlin tack vare allt jag hört om staden, till exempel att det ska vara billigt och trevligt där. Arkitekturen kanske inte är min favorittyp (kanske är finare i övriga Tyskland), men det finns ju en massa cool gatukonst!!
 
 
3. Prag – Tjeckien
Hit vill jag åka eftersom att det verkar vara sinnessjukt fint där, + har hört att det ska vara väldigt billigt!
 
 
4. Florens – Italien
Ända sedan jag skrev ett resereportage om Florence (från medeltiden dessutom..) har jag velat resa dit! Allra mest pga SÅ mycket fin arkitektur och jag älskar att fota hus. Bara kolla deras kända katedral:
 
 
5. Dubrovnik & Split – Kroatien
Har en liten idé om att hamna i Kroatien mot slutet av luffen, till exempel i Dubrovnik eller Split, för lite medelhavsliv och bad.
 
 
Bildkällor finns på min pinterest.
2 kommentarer

konstnär: anne siems

 
Blir så himla sugen på att måla när jag ser det här, älskar speciellt hur hon använder sig av vit färg, naturnära färger och även tråd i vissa målningar (dock ingen av dessa). Ni kan hitta hennes hemsida här.
 
Bildkällor finns på min pinterest.
0 kommentarer

i väntan på lönen

Har levt på under 100kr den senaste veckan, men om sju minuter kommer lön och csn! Här sitter jag och undviker ett tråkigt grupparbete genom att göra fina collage av saker jag vill köpa. Snart kommer jag passa in i håkan-fan-facket eftersom att jag den senaste tiden börjat drömma om en kånken och dr martens.. men äh. Skulle i alla fall vilja ha en svart, men de är ju sååå dyra. Tittar på ebay ibland efter billiga, men känns fortfarande läskigt att köpa saker därifrån. Skorna är Nike Air Force och är också fasligt dyra och redan där skulle mina pengar ta slut. Kan dessutom inte avgöra om jag tycker att de är sjukt snygga eller helt enkelt skitfula? Tror dock att de kan göra sig bra när de blivit lite småslitna. Kjolen är från h&m, men finns inte kvar längre. Behövde i princip bara bilden (vit bakgrund till collaget, hallå), den kjolen jag vill ha ser ut såhär och är i chiffong.
 
Men nu får det vara nog, dags att hetsplugga innan jag ska sova. Puss.
0 kommentarer