vidare mot mykonos.

Våra hoods i Aten.
 
Gratisbiljetter till Akropolis (skulle kostat €12).


Utsikten från Akropolis.

Parthenon.
 
Efter ~två dagar i Aten ska vi nu åka vidare mot vårt första stopp på luffen, nämligen Mykonos! Har velat åka dit sedan jag hörde låten Mykonos av Fleet Foxes, så det ska bli kul. Vi sitter just nu på däck på färjan, vi har alltså wifi! Den skulle åkt för tjugo minuter sen och eftersom att den kommer fram typ halv 10 ikväll vore det nice om den kunde åka snart.
Alla har svinmycket kläder på sig medan vi går runt i klänning och barbent, igår såg vi en med halsduk?? Det var 29 grader igår och idag är det 26 + lite blåsigt. Nu ska jag återgå till min bok, vi hörs!!
 
grekland 2015
1 kommentar

nu lyfter vi!

Just nu (om inget har hänt, ta i trä) sitter jag och min syster på ett flygplan som om fyra och en halv timme landar i Aten!!! Herregud peppade. Min plan är att försöka blogga när jag har lust :-) men annars kommer ni kunna se bilder på min instagram, så det är bäst att följa där tror jag. Vi hörs snart!
 
grekland 2015
1 kommentar

bokklubben #2 – egenmäktigt förfarande.

I tisdags var det återigen bokklubbstisdag! Eftersom att jag valt månadens bok så var det även jag som fick bestämma var vi skulle ses. Helst hade jag velat sitta utomhus i försommarvärme och kvällssol men på grund av ledsen väderprognos fick det bli inomhus, hemma hos mig. Vi åt fajitas, lyssnade på Håkan och tittade på youtubeklipp. Lagom till efterrätten (gammaldags vaniljgräddglass med varma hallon, mumma) började vi diskutera boken, nämligen Egenmäktigt förfarande: en roman om kärlek av Lena Andersson.

Egenmäktigt förfarande handlar om Ester Nilsson, essäist och poet. En dag får hon en förfrågan att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask, och efter föreläsningen möts de för första gången. Att säga att de går in i en relation är svårt att säga, eftersom att det är det som boken handlar om. Främst handlar den om att älska någon så högt och i gengäld inte få något tillbaka.
 
Den bjöd på många åsikter och intressanta diskussioner. O B S ! ! Kan vara lite spoilers här. För mig kändes den såSÅ repetetiv och jag kunde inte alls relatera till Esters beteende, fick känslan av att hon gång på gång förnedrade sig själv. Jag skulle aldrig göra så, men mitt i boken (s. 127 för att vara exakt) insåg jag att vi alla reagerar olika på ord. En enkel mening kan bli tolkad på ett helt annat sätt beroende på vem som säger den och hur mottagaren känner. Det är en sån enkel förklaring av det mesta kände jag. Så det höjde lite. Men annars, Ester – sluta vara så naiv och whinig, och Hugo – sluta vara en douche.
 
Jag gav den 3,5 och totalt fick den 3,4 poäng (alltså exakt samma som Ett liv för lite). Mikaela ska välja nästa bok (den verkar sååå spännande) och nästa gång vi ses är det juni, och förhoppningsvis fint väder!
 
bokklubben
0 kommentarer