en sammanfattning i mobildbilder

tapas tapas
 
jag åt tapas min första vecka i barcelona, men har faktiskt inte ätit det sen dess. det är vanligt att man tar en dricka och en tapa på ett ställe, och sen går vidare. vi skulle äta middag men fick supersmå (dyra) rätter och misstänkte att det bara var exklusiva tapas. så vi gick vidare till det här stället där vi åt patatas fritas, pan de tomato och croquettes.

montjuic with jasem
 
jag var uppe på montjuic och gick runt lite med en klasskompis en dag. vi tittade på olympiska stadion och museu nacional d'art de catalunya, som ser ut lite som ett slott uppe på berget.
 
montjuic with jasem
 
såhär ser ut utsikten ut från konstmuseet. en ser ner till plaza españa och arena de barcelona, som är en gammal tjurfäktningsarena men nu är ombyggd till ett köpcentrum.
 
succulents

jag har köpt en succulent! och nu vill jag köpa fler. de säljs typ i varje gathörn. måste hålla mig, för jag kommer inte kunna frakta hem dem.

plaza catalunya
 
en dag gick jag över plaza catalunya där det finns typ tusen duvor och marken var fin.
 
irish pub with brasilian people

en kväll skulle jag och merel ut på en bar men en vi bor med frågade om vi ville hänga med henne till en irländsk bar istället. så vi hamnade bland typ 13 brasilienare som genom facebook skulle träffas? kände mig så udda.

oktoberfest in barcelona
 
under några dagar var det oktoberfest vid plaza españa och vi gick dit. det var basically massa öl och högljudda personer så vi gick vidare till en jättemysig bar i el raval. och vi beställde pomfritt helt på spanska!
 
ir el cine con merel
 
förra veckan åkte jag och merel upp i arena de barcelona för att se på utsikten men vi kom bara näst högst upp. vi fastnade där för att de har en biograf där (med tolv salonger, hur det går ihop förstår jag inte), och vi såg den nya barnfilmen om storkar typ. jag förstod ungefär 10% av allt de sa, för naturligtvis var den ju dubbad till spanska. men det var okej, för efter det kändes det som att någonting släppte med spanskan.
1 kommentar

fika i barcelona

fika with abelina
 
vi diskuterar ofta i skolan vad som är typiskt svenskt. eller spanskt, eller kinesiskt, eller turkiskt. eller någon annat nationalitet, det beror på varifrån de i klassen är. det är spännande att lära sig om andra länder samtidigt som en lär sig spanska, men samtidigt kan det vara ganska svårt att samla ihop ett helt land sådär och generalisera beteenden. men någonting som jag och en svensk i min klass var väldigt överrens om var att svenskar ofta har fika gemensamt.
 
så en fredag för två veckor sen kände vi av vårt svenska fikasug och gick in på orion, ett fik vi hittade genom att gå en omväg hem. vi beställde den största chokladkakan de hade, av vilken jag kunde äta knappt en tredjedel pga SÅ MAFFIG, och varsin dricka. der kändes lite mer som hemma efter det.
1 kommentar

honfleur, douville och trouville - frankrike del två

paris/normandie may '16
 
i våras åkte jag ju till frankrike och första kvällen spenderade jag i paris. nästa dag satte vi oss på ett tåg mot normandie och den lilla staden lisieux där vi skulle hälsa på vår släkt.
 
paris/normandie may '16
 
min mammas kusin hämtade upp oss på tågstationen och vi började med att åka hem till hans mamma. det är en märklig känsla att träffa nya personer som en faktiskt är relaterad till, som att vi har massor gemensamt men är främlingar. hon berättade om när hon var ung och flyttade till frankrike och träffade sin man, som hon forfarande är tillsammans med. såna historier borde det skrivas böcker om.
efter det åt vi lunch, pannkakor! det var crepes men min mammas kusin patrick sa pannkakor på svenska. vi blandade mycket språk under resan, eftersom att han vill lära sig svenska. det är så fint. sen gick vi till basilikan på bilden ovan. det är helt sjukt att man kan bygga såna här saker.
 
paris/normandie may '16
 
efter lite turistande i lisieux åkte vi vidare till honfleur, en hamnstad i norra frankrike. här var våra föräldrar som unga och det var en superliten gullig stad.
 
paris/normandie may '16
 
patrick visade vart min mamma gått som tonåring.
 
paris/normandie may '16
 
en kan ju inget annat än älska smala hus på rad.
 
paris/normandie may '16
 
vi gick i små butiker med lokalt tillverkade produkter som vin och marmelad och ost.
 
Untitled

och tog en drink vid vattnet och tittade på fiskebåtarna.

Untitled

efter det tog vi en biltur ner till douville och trouville, som ligger en bit västerut. 

Untitled
 
douville är en superfancy stad som är känd för sin långa strand där små badhytter i trä har fått namn efter kända skådespelare, eftersom att den amerikanska filmfestivalen hålls här varje år. efter att promenerat här var vi trötta och det var dags att åka tillbaka till lisieux igen.
0 kommentarer