the fault in our stars

Igår såg jag The fault in our stars. Alltså. Var ska jag ens börja? Ni vet när man läst en bok som typ förändrat ens liv och sen kommer en film och filmen är nästan alltid en besvikelse? Inte denna. Manuset var boken. Det var precis samma skratt och samma gråt. När den kommer på bio: SE DEN. Ni kommer dö, ni kommer gråta, men ni kommer älska den.
Jag tror att 99% av biosalongen hade läst boken och 99% av biosalongen förstod vad som skulle hända. Ändå grät 99% av biosalongen så mycket att det gjorde ont inuti. Jag brukar aldrig gråta på bio (bara på sista Harry Potter-filmen och Känn ingen sorg), men den här gången alltså. Herregud. Se den bara!!
 
 
"I hope she likes hers. Okay, Hazel Grace?"
"Okay"
0 kommentarer

förtidsröstade idag!

Idag röstade jag första gången i mitt liv! Bestämde mig redan för några månader sen, då det var snack om att en inte borde rösta på Fi för att de ändå inte skulle komma in. Men gissa vilka som låg på 4,5% i den senaste mätningen?!

 

 
0 kommentarer

the grand budapest hotel

Mina favoritfilmer är oftast såna där filmens scenografi och karaktärerna är i fokus, inte vilka stora skådespelare som är med. The grand Budapest hotel är just en sådan film! Genom filmen såg jag skådespelare efter skådespelare som jag kände "men är inte det där...", vilket det också var – men det betydde inget.
Hela filmen är en återberättelse om en återberättelse om Gustave H, concierge på The grand Budapest hotel, som blir anklagad för mord. Den var himla rolig och märklig, och otroligt bra gjord. 


0 kommentarer