oktober-december ✧ 2016

monjuic, barcelona
 
 
el born.
 
 
el raval
 
någon gång i våras bestämde jag mig för att ta tag i en punkt på min bucketlist. jag kände mig tråkig, körde på i samma hjulspår och insåg att jag inte riktigt kom någonstans. jag hade ingen inspiration. och även fast det många gånger känts som det dummaste jag gjort så är det faktiskt det bästa jag gjort.
 
i augusti slutade jag jobba helt, och i oktober flyttade jag till barcelona. mina två mål var att lära mig spanska hyfsat flytande och att göra exakt det jag kände för. ville jag gå runt planlöst utan mål gjorde jag det, ville jag träffa nya människor gjorde jag det, eller om jag bara ville ligga i min säng och se på grey's anatomy så gjorde jag det. jag bytte heltidssjobb på ett lager till 25 grader och sol, pastelliga hus och ett medelhav precis intill.
 
i oktober besteg jag små berg, lagade vegetarisk wok på gasspis ungefär varje dag, gick runt i smala, spanska gränder, satt på stranden, åt tapas för första gången, drack sangria, började fota och blogga igen, gick på spansk oktoberfest, besökte små barer, fikade och lagade pannkakor med en nyfunnen vän.
 
girona, spain, with marcus
 
 
sushi en barceloneta
 
 
promenad med mikaela
 
i november var det svalt i barcelona men fortfarande lika ljummen luft som i slutet av svensk september vissa dagar. hela månaden bestod av besök från sverige. jag gick promenader mer än någonsin innan och lärde mig hur barcelonas delar sitter ihop, gick på tapasrunda och gatufest med ottie, såg la sagrada familia på nära håll för första gången, åkte till girona och såg kyrkan i game of thrones med marcus, åt mängder av sushi, åkte upp till parc guell, gick på chokladmuseum med mikaela, åt mat på stranden, i sängen, på restauranger, på hostellet, i min lägenhet etc, hade spa- och filmkväll med mikaela, besteg barcelonas högsta berg i solnedgångsljus och gick in i la sagrada familia för första gången med lilla familjen.
 
parc de ciutadella
 
 
//
 
 
last day in barcelona
 
i december hade jag flyttat från lägenheten till ett studentresidens på grund av en gasläcka, mådde inte så himla bra längre då jag inte kände mig hemma där jag bodde. men gick på olika barer och gick runt i ungefär hela barcelona med abby mina sista dagar och lärde mig mer spanska än någonsin. åt pizza typ varje dag. och sen packade jag mina väskor och åkte hem helt plötsligt.
 
sista delen av demceber var intensiv. jag sov knappt ensam och träffade olika, saknade personer varje dag. jag och marcus gick på julmarknaden i gamlta stan, becca fick sin lägenhet och jag var där med mikaela och åt pasta, vi gick på kents sista konserter någonsin och drack 747 på debaser efteråt, jag gick på julborsknytis med julklappslek och höll ett musikquiz, jag försökte göra ett pepparkakshus som föll isär men gjorde supergod kola med mikaela. sen var det en lugn jul både den 23e och 24e, i mellandagarna tog jag det lugnt men främst så flyttade jag och marcus till min kusins lägenhet i solna – vi har den i en månad när hon är ute och reser. jag och mikaela åt tacos och tittade på kentdokumentären och pratade halva natten och sen var året plötsligt slut och det firades hos becca med ballonger, glitter och polaroidbilder.
 
2016 började rätt dåligt men blev bara bättre och bättre. det bästa som hände var att jag träffade marcus, att jag slutade på mina jobb och att jag åkte till barcelona. jag hoppas att det fortsätter framåt 2017, men att jag inte ska stressa mig själv. jag måste göra det jag vill göra och fortsätta åt det hållet, vad det nu blir.
2016
1 kommentar
Mikaela

Bra att året blev bättre och bättre. Så det ska vara tänker jag. Och det var så bra att du åkte till Barcelona <3 och Marcus är bra. Och du är bäst.

Svar: <3
Jasmine Andersson