pappa sven

för flera veckor sedan, när jag fortfarande var en nyfödd barcelonabo och knappt visste vad jag höll på med, så gick jag och en tjej i klassen till en svensk restaurang som ligger typ i st antoni/el raval. den heter pappa sven (!!) och här följer några bilder från besöket.
 
pappa sven with abelina
 
pappa sven with abelina
 
inredningen kändes väldigt skandinavisk och ikea-ig. inslag av björk, älgar här och var och bokhyllor med svenska böcker. väldigt sverige.
 
pappa sven with abelina
 
på menyn fanns naturligtvis mycket svensk mat, sådan en tänker på när folk frågar en vad vi äter i sverige. fisk och köttbullar. priset åkte genast upp en bit så det kändes som sverige igen, men det var inte överdrivet ändå. de arrangerar tydligen midsommar, kräftskiva, julbord och sånt också. 
 
pappa sven with abelina
 
till att börja med beställde vi in två tapas av svensk tolkning. jag tog kallrökt lax, älskadeälskade lax. och abelina fick nån slags friterad potatis. vi gillade.
 
pappa sven with abelina
 
eftersom att maten ändå var rätt dyr och väldigt köttig (dvs kött i maten) tog vi det billigaste och det vegetariska som fanns, nämligen pizza. det kändes inte supersvenskt såklart, men var väldigt gott.
 
pappa sven with abelina
 
vi klurade ett tag på efterrätter, för vi kände ändå att vi ville gå på restaurang fullt ut. men vi kände att vi var sugna på svenskt godis så vi frågade kyparen (som var svensk!) om vi kunde få en chokladkaka istället lol. hen sa ja självklart och gav oss denna marabou vackert upplagd på en tallrik. den var god.
 
pappa sven with abelina
 
på toaletten hade de snapsglas som hängde bland handdukarna och bilder på kanelbullar, röda hus med vita knutar och svenska djur. och precis när en kommer in så har de den här hyllan proppad med svenska produkter som var dyra. till exempel kostade en stor maraboukaka 45kr. men allt var mysigt ändå och en kände sig liksom lite extra stolt som svensk en stund.
1 kommentar
Mikaela

Åh men mysigt. Älskar att läsa din bloggis <3 Så synd att vi helt glömde bort ikea :(

Svar: ja alltså hade taggat ikea så länge och längtat efter att luncha där med dig :(
Jasmine Andersson