en sån person som älskar växter utan att prata om det – kanske

Jag lovade Mikaela att inte bli en person som älskar att prata om hur mycket hen älskar växter, men jag kan inte hjälpa hur mycket jag har börjat uppskatta att ta hand om växter och lära mig om dem. Innan var jag en person som aldrig ägt en planta mer än en månad innan den dött, ni vet när en dödar kaktusar som en inte ens ska kunna döda liksom. Den nivån. Men när jag flyttade hemifrån för ett år sen kände jag bara att jag MÅSTE HA en växt, och efter det har min samling bara ökat och nån gång i januari i år slutade mina växter dö (ta i trä) och nu börjar samlingen växa!
 
maj
 
I tisdags sådde jag frön för två olika Palettblad, den ena mörklila och den andra mörkröd. Nej jag kan inga latinska namn på nånting men måste en det ärligt? Hoppas i alla fall verkligen att dessa kommer upp snart!! Har inget som helst tålamod med något!!! Tittar till dem varje dag, jorden ser orörd ut. Sprayar lite vatten. Hoppas att jag vet vad jag håller på med.
 
maj
 
I mitt fönster står ett Palettblad som jag fick av Becca och Mikaela när jag hängde ut ett verk på utställning i april! Den har växt så himla mycket och har fått jättestark färg på bara tre veckor, vilket gör mig ännu mer taggad på mina nysådda Palettblad. Uppskattar ju verkligen när växter växer fort. Känns som att något gått rätt till då. Bredvid står en julstjärna, som jag många gånger tänkt slänga pga tappade alla röda blad. Men samtidigt fick den en massa små gröna blad och det GÅR JU INTE att slänga något som lever. Så jag gav den lite kärlek (dvs sol och ny jord) och nu växer den en massa!! Tog även en stickling på den. Vet inte om det kommer bli nåt men den växer i alla fall? Nåväl.
 
Längst till höger står ett gäng sticklingar från min äldsta växt, som jag inte minns namnet på, men som jag fick av min farmor när hon gick bort. Jag har alltså haft den i tre år, och jag minns inte hur länge hon hade den innan dess. Den var bara fem långa, gröna pinnar när hon fick den, och när den kom hem till mig och bott där en månad och vi haft hennes begravning så kom det upp ett skott. Tänker att det var farmor som kom och hälsade på. <3
 
maj
 
I måndags fick jag sticklingar av ytterligare en typ av Palettblad av mamma, som nu fått rötter!! Ja jag är orimligt stolt över att någonting fått rötter av min omsorg (lol). Så de ska jag plantera någon kommande dag också, antar att det är bra om rötterna växer till sig lite. Jag fick även rotade sticklingar av ampellilja som jag har planterat, samt att jag planterade om min fiolfikus som fått stå i sin plastkruka från butiken alldeles för länge.
 
Nu ska jag ju som sagt inte bli en Sån Där Person, så jag ska sluta tjata om mina växter. Kan visa resten en annan gång. Vilken spänning. Kram.
2 kommentarer