nyår 2015

berlin
 
förra året hade vi lite lösa nyårsplaner men ingenting var direkt bestämt och ingen var särskilt taggad på någon idé. så jag, mikaela och bella flög till berlin på nyårskvällen! jag var väldigt, väldigt förkyld men det ser en ju inte här tack vare allt smink.
 
nyår 2015
 
vi planerade en lyxig nyårsmiddag på oleary's (wow) men insåg snabbt att vi inte skylle lyfta från terminal fem där oleary's ligger, utan från terminal två där det fanns ett torrt mackställe och starbucks. vi var lite nedstämda över detta ett tag men hittade sedan en svindyr restaurang en våning upp. har nog aldrig ätit så dyrt som då. men vi drack champagne och åt hamburgare och sen åkte vi!
 
nyår 2015
 
vi bokade inget hotell utan låste in våra grejer i skåp på tågstationen när vi kom fram. vet inte hur många gånger vi åkt till ställen och inte haft boende? så himla dumt. man mår liksom inte bra. men vi gjorde det och stannade bara i 14 timmar.
 
nyår 2015
 
av någon anledning betalade vi inte för kommunaltrafik en enda gång utan gled med på konstiga sätt hela tiden. kontrollanter som sa att vi kunde gå på utan biljett osv. så himla konstigt, men skönt för oss såklart. utanför centralstationen i berlin kändes det som ett krig, eller, jag har ju aldrig upplevt ett krig. men ungefär så som jag föreställer mig det kändes det. rökigt, folk som skriker och springer runt, smällar överallt. det var rätt obehagligt.
 
nyår 2015
 
vi hade bokat biljetter till en klubb men först tänkte vi se tolvslaget från brandenburger. det var vi inte ensamma om. på vägen dit passerade vi i alla fall en fotoautomat. vi gillar ju såna.
 
nyår 2015
 
vi kom inte fram i tid, jag tror till och med att gatan blev avspärrad för att det var så mycket folk, så vi firade tolvslaget bakom ett hus. vi såg toppen av fyrverkerierna. men det var bra ändå.
 
nyår 2015
 
sen gick vi på en klubb jag inte minns namnet på som var öppet 21-09 och vi fick välkomstdrinkar och där dansade vi i flera timmar. var så himla trött ett tag att jag satte mig på locket på en toalett och vilade en stund.
 
nyår 2015
 
nyår 2015
 
nyår 2015
 
om en vill finns det en film om hela vår visit.
 
nyår 2015
 
vi åt döner och pommes som sig bör efter en utekväll i berlin.
 
nyår 2015
 
och tog fler bilder i fotoautomater!
 
nyår 2015
 
och sen åkte vi hem till sverige igen som om inget hade hänt och snipp snapp snut så var den berlinresan slut.
gott nytt år. <3
1 kommentar