en liten resa till ett annat land

Det har redan hänt mycket i år, trots att bara en tredjedel har passerat. Jag har till exempel flyttstädat för första gången och flyttat ihop med någon jag knappt kände. Men det största som hänt är att Marcus åkt på utlandsstudier i Nederländerna, vilket har varit jättejobbigt på många sätt men också bra för oss tror jag. Är det någonting vi alltid lovat varandra så är det att vi alltid ska få följa våra drömmar, och om dessa finns i ett annat land så stöttar vi varandra att våga åka istället för att hindra. Klart jag vill att han ska vara här hos mig istället, men jag är så glad för hans skull att han kunnat göra det här.
 
När han hade varit nere i lite mer än två veckor så åkte jag ner för att hälsa på! Det låg fortfarande snö över Stockholm när jag åkte upp till Arlanda på eftermiddagen den 14e februari. Men det var så vackert i solnedgången.
 
zwolle
 
 
zwolle
 
Såhär ljust var det inte den kvällen när jag kom fram, men här bor han! I ett ensamt, högt betonghus med alla andra studenter.
 
zwolle
 
Men att bo i ett fult, högt hus kan också medföra fin utsikt. 
 
zwolle
 
När jag var där nere gick han i skolan och sådär och jag hade fullt upp med arbetsprover till Konstfack, så om dagarna satt jag hemma hos honom och animerade, medan han cyklade till skola och praktik. Vi tyckte att det var bättre att ses såhär trots att vi inte var lediga, än att vänta tills vi båda var lediga för att ses (svårt att få ihop). Men på eftermiddagarna tog vi promenader in till centrum av Zwolle, och såhär såg det ut:
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
En av dagarna jag var på besök åkte vi till Ikea! Det var ett av mina förslag redan innan jag åkte ner lol, var så peppad på det. Vi började med att slösa alla vår busspengar när vi åkte dit (tydligen måste en "avsluta" sin tur när en går av bussen, annars fortsätter det dras pengar) och när vi äntligen hittade in till Ikea åt vi lunch!
 
zwolle
 
Jag åt kycklingspett med jordnötssås, missade vilken sås det var. Hade aldrig ätit det innan. Men det var gott! På Ikea handlade vi lite smågrejer hem till Marcus och tittade på allting så som en gör på Ikea.
 
zwolle
 
Zwolle var verkligen supergulligt!! Kolla!!! Här följer några bilder som bevis på gullighet:
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
En av dagarna gick vi på Konstmuseum!! Känner att jag vill gå mer på museum, och speciellt konstmuseum. Såhär konstigt var museet i Zwolle, som ett stort ägg.
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
 
zwolle
 
Varken jag eller Marcus gillade utställningen som var just då, förutom konstnärens allra tidigaste verk (vi gick baklänges genom allt också så vi avslutade med dessa, så ändå bra avslut). Men det var mysigt att gå runt där ändå.
 
zwolle
 
 
zwolle
 
Ja och så var det med den resan! Annars så lagade vi tacos, köpte 42 bitar sushi, tittade på undervattensdokumentärer, åt indiskt på restaurang och cyklade runt hela staden.
2 kommentarer