honfleur, douville och trouville - frankrike del två

paris/normandie may '16
 
i våras åkte jag ju till frankrike och första kvällen spenderade jag i paris. nästa dag satte vi oss på ett tåg mot normandie och den lilla staden lisieux där vi skulle hälsa på vår släkt.
 
paris/normandie may '16
 
min mammas kusin hämtade upp oss på tågstationen och vi började med att åka hem till hans mamma. det är en märklig känsla att träffa nya personer som en faktiskt är relaterad till, som att vi har massor gemensamt men är främlingar. hon berättade om när hon var ung och flyttade till frankrike och träffade sin man, som hon forfarande är tillsammans med. såna historier borde det skrivas böcker om.
efter det åt vi lunch, pannkakor! det var crepes men min mammas kusin patrick sa pannkakor på svenska. vi blandade mycket språk under resan, eftersom att han vill lära sig svenska. det är så fint. sen gick vi till basilikan på bilden ovan. det är helt sjukt att man kan bygga såna här saker.
 
paris/normandie may '16
 
efter lite turistande i lisieux åkte vi vidare till honfleur, en hamnstad i norra frankrike. här var våra föräldrar som unga och det var en superliten gullig stad.
 
paris/normandie may '16
 
patrick visade vart min mamma gått som tonåring.
 
paris/normandie may '16
 
en kan ju inget annat än älska smala hus på rad.
 
paris/normandie may '16
 
vi gick i små butiker med lokalt tillverkade produkter som vin och marmelad och ost.
 
Untitled

och tog en drink vid vattnet och tittade på fiskebåtarna.

Untitled

efter det tog vi en biltur ner till douville och trouville, som ligger en bit västerut. 

Untitled
 
douville är en superfancy stad som är känd för sin långa strand där små badhytter i trä har fått namn efter kända skådespelare, eftersom att den amerikanska filmfestivalen hålls här varje år. efter att promenerat här var vi trötta och det var dags att åka tillbaka till lisieux igen.
0 kommentarer