amorgos part I

naxos.
 
dagen vi ska åka vidare och står och packar ihop oss kommer ena ägaren (vi kallar honom Kostas) av pensionatet vi bor på och ger oss dessa. äpplen och apelsiner med kanel på. så himla goa människor??
 
naxos.
 
vi fick lämna våra grejer i receptionen och de sa att de skjutsar ner dem till hamnen senare. kan ej släppa hur snälla. när vi frågade om de kände till något bra boende på amorgos ringde de en vän där och gav oss ett
visitkort för pension amorgos. efter det vi gick ner på stan för att inhandla det sista typ färjebiljetter, hudkräm, armband, nagellack och lunch. sen gick vi till hamnen igen och ungefär samtidigt kommer Kostas med våra grejer. han förklarar var vår båt avgår och vi säger hejdå.
 
naxos.
naxos.
 
hejdå!!
 
boatride.
 
som vanligt hade vi detta som färdkost: yoghurt, ananasjuice, kakor, vatten och tuggummi. samt bröd. livets bröd. som inte syns på bild.
 
boatride.
 
vi slog oss ner i ett hörn och påbörjade den 6 timmar långa, skumpiga färden med express skopelitis till amorgos.
 
amorgos.
 
ett av stoppen innan vi klev av.
 
amorgos.
 
havet. <3
 
amorgos.
 
finns inget vackrare och läskigare.
 
amorgos.
 
vi kom fram i solnedgången.
 
amorgos.
 
amorgos verkade vara endast berg och småsmå vita byar.
 
amorgos.amorgos.
amorgos.
 
när vi klev av såg vi en liten tant med skylten "pension amorgos". hon presenterar sig som maria och tar oss till ett hus med lila balkonger (innan vi ens vet att det är dit vi ska säger jag: där vill jag bo!).
 
amorgos.
 
först får vi ett rum med havsutsikt, men sängen var så liten så vi fick byta.
 
amorgos.
amorgos.
 
istället fick vi en himmelsäng.
 
amorgos.
 
och ett skrivbord med gratis raki på. från och med nu är det raki överallt.
 
amorgos.
 
när vi installerat oss lite gick vi ner till hamnen. till slut satte vi oss på ett ställe som hette Mythos som var familjeägt precis som många andra restauranger i grekland. när vi fått våra menyer börjar ett äldre engelskt par vid bordet bredvid prata med oss och till slut kommer kyparen oh ba "beställ först, sen, medan ni väntar på maten, kan ni prata!!". de var så himla söta, och berättade att de båtluffar i grekland varje år.
på kvällen planerade vi vår vistelse på amorgos. det var verkligen lätt att känna sig hemma där. inte alls mycket turism och alla var vänliga. men mer får ni se en annan dag.
grekland 2015
2 kommentarer
sheimson

så mysigt! älskar dina bilder.

ISA

kan inte hajja hur hjälpsamma och fina vissa människor är!? finns de ens? superfint inlägg fö<3