naxos part II - agia anna

naxos.

nästa dag blev vi hämtade med bil till vårt nya hem på sofis pension, vi bodde bokstavligt talat typ 200 meter därifrån, ändå hämtade de oss i sin röda bil. vi fick vänta ett tag på vårt rum och medan satt vi i receptionen och åt äpplen och apelsiner med kanel på samt drack grönt te. i receptionen hade de en dalahäst och en svensk flagga.

naxos.

till slut var ändå rummet klart och vi lastade av oss. rena, ägaren, lånade ut en naxosbok till oss och vi kollade lite på stränder, sedan gick vi ut för att hyra cyklar. skevaste lilla stället gick vi in på, och gick därifrån med två rostiga cyklar, en dam och en herr. cykeluthyraren sa åt oss att åka mot flygplatsen (?) och pekade på en kärta.

naxos / agia anna.

planen att cykla till den finaste stranden, som låg längst bort, strök vi rätt snabbt i värmen. efter att vi passerat en rad kossor, kaktusar och traktorer med gamla greker i valde vi att svänga in till agia anna. vi bjöds på en nedförsbacke och en näst intill tom vit sandstrand.

naxos / agia anna.

vi snorklade, åt rester av gårdagens pasta + yoghurt + chokladdryck, solade, läste. aaaalltså.

naxos / agia anna.

till slut var vi tvungna att lämna den sammetslena sanden, vi skulle lämna tillbaka cyklarna innan sju. vi stannde vid en bensinmack och medan olivia köpte nåt att dricka gick jag för att pumpa ett av mina däck. en grek som inte kunde engelska hjälpte mig, och sedan var vi påväg igen.

naxos.

vår lilla uteplats.

naxos.

sofi's var en liten dröm.

naxos.

ypperlig frukostplats.

naxos.

med hungriga magar gick vi ut till strandpromenaden för att välja restaurang.

naxos.
naxos.
naxos.

vi gick förbi apollon-templet i solnedgångsmotljus.

naxos.

vi slog oss ner vid en restaurang som kom att bli en favorit, doudas.

naxos.

olivia tog calamares.

naxos.

och jag tog, på rekommendation av kyparen, shrimps saganaki. vilket är tomatsås med fetaost i, och räkor. jag gillar inte tomatsås?

naxos.

men det var gott (minus tomatsåsen då), och den här lille ville smaka.
 
sen sprang vi hem och tittade på eurovision till halv tre på natten och var såså trötta och SÅ GLADA pga sverige vann ju! nästa dag gick vi förbi doudas och de grattade oss för att sverige vann.
grekland 2015
0 kommentarer